Incasso facturen in hoger beroep

Ook over kleine zaken kan in hoger beroep geprocedeerd worden. Hoger beroep van een uitspraak moet echter minimaal een bedrag van € 1.750 betreffen of een vordering van onbepaalde waarde. Anders is hoger beroep niet mogelijk.

prognose kansen hoger beroep 2

Rechter in hoger beroep niet gebonden aan eerste uitspraak

En het is mogelijk dat hetgeen de rechter bij de rechtbank heeft afgewezen in hoger beroep door de rechter wel wordt toegewezen. In hoger beroep krijgt een vordering een volledig nieuwe kans. Andere rechters beoordelen de zaak in hoger beroep. De partijen in hoger beroep kunnen hun standpunten nader toelichten en uitwerken en nieuw bewijs leveren als dat nodig is.
uitspraak in hoger beroep

Andere uitspraak in hoger beroep

Ik krijg als advocaat vaak de vraag hoe dat kan. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Soms zijn de feiten en omstandigheden niet voldoende tot uiting gebracht in eerste instantie. Als de advocaat dat in hoger beroep beter doet (en wellicht meer of beter bewijs aandraagt) en standpunten beter voor het voetlicht brengt, dan kan de rechter in hoger beroep de vordering anders beoordelen.

Voorbeeld: incasso vordering in hoger beroep wel toegewezen

Als voorbeeld deze incassozaak in hoger beroep waarbij de rechter van de rechtbank vond dat de eiser die betaling van de facturen eiste geen belang had en in hoger beroep bepaalt het Gerechtshof dat er wel belang is; de vordering tot betaling van de facturen wordt door de appelrechter toegewezen inclusief de wettelijke rente.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s