Gerechtshof: rechters in hoger beroep

Hoger beroep in Nederland wordt behandeld door rechters van het Gerechtshof. Het gerechtshof wordt ook wel de appelrechter genoemd. De rechters worden raadsheren genoemd, ook de vrouwelijke rechters.

Procesadvies advocaat hoger beroep

De gerechtshoven in Nederland

Er zijn vier gerechtshoven. In Amsterdam, Arnhem/Leeuwarden, Den Haag en Den Bosch. Je kunt niet zo maar een Gerechtshof uitkiezen voor het hoger beroep. Het hoger beroep wordt behandeld door het Hof in wiens rechtsgebied de rechtbank ligt die het vonnis heeft gewezen waarvan beroep wordt ingesteld. De gerechtshoven maken met de rechtbanken, de Hoge Raad en andere rechtsprekend instellingen deel uit van de rechtspraak in Nederland. Het verantwoordelijke bestuur van de rechtbanken, de gerechtshoven, het CBb en de CRvB is de Raad voor de Rechtspraak.

Gerechtshof Amsterdam
Gerechtshof Amsterdam

Gerechtshof behandelt in hoger beroep rechtszaak opnieuw

De appelrechters van het Gerechtshof behandelen de zaak weer helemaal opnieuw. Dat gebeurt meestal met drie rechters.  De zaak in hoger beroep met behandeld worden door een advocaat. Ook als u in de eerste procedure geen advocaat had en zelf heeft geprocedeerd, bijvoorbeeld bij de sector kanton. Deze blog gaat over hoger beroep van civiele zaken dus familiezaken en handelszaken. Een advocaat is verplicht bij deze rechtszaken in hoger beroep

Daarnaast behandelt het gerechtshof ook nog bestuursrecht, strafrecht en belastingrecht in hoger beroep. Met handelszaken wordt bedoeld rechtszaken tussen bedrijven, schadeclaims, verzekeringskwesties, geschillen over vastgoed, geldvorderingen, contractenrecht, arbeidszaken, huurzaken, eigendomsrecht, merkenrecht, burenrecht e.d.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s