Kosten hoger beroep

Hoger beroep van uitspraak rechtbank moet ingesteld worden met een advocaat. Met de advocaat kan een uurloon afgesproken worden of een prijsafspraak gemaakt worden. Het is raadzaam om eerst om een procesadvies vragen aan een gespecialiseerde advocaat alvorens in beroep te gaan. Voor dit procesadvies van de advocaat kan een vast bedrag afgesproken worden. Het procesasadvies geeft een inschatting van uw kansen in hoger beroep en advies wat er anders en beter zou kunnen/moeten in hoger beroep om het hoger beroep te winnen.

tips hoger beroep

Vraag offerte voor advies hoger beroep

Op basis van dit procesadvies van een advocaat kunt u beslissen of het zinvol is om hoger beroep aan te tekenen. De totale kosten van uw advocaat voor de procedure zijn afhankelijk van het  aantal proceshandelingen dat verricht moet worden, bijvoorbeeld:
een zitting (comparitie van partijen), een pleidooi, getuigenverhoren, e.d. Vraag vooraf op een inschatting van de kosten van uw zaak in hoger beroep.

Proceskosten veroordeling in hoger beroep

Bijkomende kosten in appel zijn het griffierecht dat aan het gerechtshof betaald moet worden en deurwaarderskosten voor het betekenen van de appeldagvaarding. Als u het hoger beroep verliest dan spreekt de rechter een proceskostenveroordeling uit in uw nadeel. Als je wint in hoger beroep dan wordt de tegenpartij in de proceskosten veroordeeld, en moet deze aan u betalen. De hoogte van dat bedrag hangt af van de soort zaak en het financieel belang van de zaak. Dat bedrag is minder dan de werkelijk advocaatkosten van de wederpartij. U hoeft dus niet de rekening van de advocaat van de tegenpartij te betalen. Voor een kostenindicatie in hoger beroep mail mark@blenheim.nl

US Supreme Court
US Supreme Court

Het griffierecht in hoger beroep voor een civiele procedure wordt als volgt berekend:

Aard / financieel belang
vordering of verzoek in appel
Griffierecht rechtspersonen Griffierecht natuurlijke personen Griffierecht on- en minvermogenden
Vordering of verzoek van
onbepaalde waarde of niet meer
dan €12.500 in hoofdsom
    € 718,- € 314,- € 314,-
Vordering of verzoek boven
€12.500 en niet meer dan €100.000
   € 1.957,- € 718,- € 314,-
Vordering of verzoek met een financieel belang van meer dan €100.000 in hoofdsom   € 5.213,- € 1.631,- € 314,-

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s