Termijn voor instellen hoger beroep

De beroepstermijn van een civiele uitspraak van de rechtbank  is drie maanden en van een uitspraak in kort geding van de Voorzieningenrechter vier weken. Ook als de rechtbank een beschikking heeft gegeven als uitspraak, naar aanleiding van een verzoek, dan is de termijn voor beroep drie maanden (art. 358 lid 2 Rv). Er kunnen uitzondering gelden voor specifieke procedures. (bijv. VvE procedures).

Advocaat moet dagvaarden binnen beroepstermijn
Advocaat moet dagvaarden binnen beroepstermijn

Bijstand door advocaat in hoger beroep verplicht

Bijstand door een advocaat is verplicht in de hoger beroep procedure. Binnen de beroepstermijn dient de dagvaarding in hoger beroep (appeldagvaarding) uitgebracht te worden door een deurwaarder. Een advocaat gespecialiseerd in hoger beroep kan de dagvaarding opstellen.

Beroepstermijn Hoger Beroep Gerechtshof
Termijn hoger beroep is drie maanden

Appeldagvaarding dient binnen beroepstermijn uitgebracht te worden 

Dat kan eventueel een pro-forma appeldagvaarding zijn. In de pro-forma dagvaarding wordt door de advocaat alleen het appel ingesteld maar nog niet de gronden van het hoger beroep. De gronden van het beroep kan de advocaat laten indien in de Memorie van Grieven. Dat is het document dat de advocaat zal opstellen om in hoger beroep alle bezwaren te formuleren tegen het vonnis waartegen beroep wordt ingesteld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s