Hoger beroep van uitspraak civiele rechter

Deze website geeft informatie over het instellen van hoger beroep tegen en uitspraak van de burgerlijke (civiele) rechter

rechterrechtbank

Waar gaat deze website over?

Een uitspraak van een civiele rechter kan zijn een uitspraak (en vonnis of beschikking) zijn van de rechtbank (civiele kamer, handelskamer of sector kanton) of een uitspraak in kort geding door de Voorzieningenrechter. De rol van de appelrechter, de advocaat, deskundigen en getuigen wordt besproken. Lees ook over de rechterlijke macht.
Het kan zijn dat u het gewoon niet eens met de uitspraak of uw zaak bij de rechter niet goed uit de verf is gekomen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Hulp bij beslissing om in hoger beroep te gaan

Een beslissing om in hoger beroep te gaan moet weloverwogen zijn. Op deze website geef in hopelijk informatie die helpt bij die beslissing. Daarbij is het onontbeerlijk dat u goed juridisch advies krijgt over de slagingskans van het hoger beroep. Dat is soms moeilijk te voorspellen. Een advocaat kan alle mogelijkheden bekijken om een zaak zo goed mogelijk te presenteren. Het leveren van (nieuw) bewijs en rapportage door een deskundige, maar ook nieuwe gezichtspunten kunnen daarbij een rol spelen

Nieuwe kans in hoger beroep

In hoger beroep bekijken andere rechters bij een ander rechtscollege, het gerechtshof, de rechtszaak helemaal opnieuw. Veel leesplezier.

Voor vragen over hoger beroep of suggesties, mail mij gerust (Mark van Weeren, advocaat in Amsterdam: mark@blenheim.nl

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s