Omvang hoger beroep

Het kan zijn dat u het niet eens bent met een gedeelte van de uitspraak van de rechtbank. dan kunt u van dat gedeelte van de uitspraak in hoger beroep gaan. De overige inhoud van de uitspraak wordt dan geen onderdeel van het hoger beroep.

advies hoger beroep

Hoger beroep van onderdeel van de uitspraak rechtbank

Van de uitspraak van de Rechtbank hoeft niet in zijn geheel hoger beroep ingesteld te worden. De advocaat kan het hoger beroep ook beperken tot één of meer onderdelen van de uitspraak van de Rechtbank. De andere partij kan overigens wel van de gehele uitspraak hoger beroep aantekenen of een ander gedeelte van de uitspraak. Aldus bepalen de partijen zelf de omvang van wat er in hoger beroep aan het Gerechtshof wordt voorgelegd. Het gedeelte van de uitspraak waar geen hoger beroep tegen is ingesteld geldt als vaststaand in hoger beroep.

Beperking hoger beroep

De appelrechter is gebonden aan hetgeen door de appellant in hoger beroep wordt aangevoerd. De appellant bepaalt in feite de grenzen van de procedure in hoger beroep. Op deze wijze wordt dus voor de rechter in hoger beroep de ruimte aangeduid waarbinnen de appelrechter zelfstandig de zaak opnieuw zal beoordelen en daarover zal beslissen.

Hoger beroep van gedeelte uitspraak rechtbank

Het kan zijn dat het beroep slechts betrekking heeft op één aspect van de uitspraak van de Rechtbank. Het hoger beroep kan zich dan daartoe beperken. Aangezien er sinds de uitspraak van de Rechtbank er enige tijd verstreken zal zijn, doet de appelrechter uitspraak naar de stand van zaken op het moment van zijn beslissing. Dat kan ook van invloed zijn op de uitspraak in hoger beroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s